Iz Beča stigao i operacijski stol, mikroskop i ultrazvuk

Utiri

Iz Beča stigao i operacijski stol, mikroskop i ultrazvuk

04.03.2019

Udruga invalida rada Istre ponovno je dobila izuzetno vrijednu donaciju iz Austrije, u vrijednosti iznad 100 tisuća kuna, još jednom posredstvom gospođe Nade Paić, Šibenčanke koja već pet desetljeća živi u Beču, a radi kao voditeljica mobilne palijativne službe Caritasa bečke nadbiskupije.

Najvrjedniji dio donacije ovoga su puta Siemensov ultrazvuk za abdomen, operacijski stol, mikroskop, moderni stabilizator za instrumente i aparat za zaustavljanje krvi. Udruga je dobila i nekoliko kutija medicinskog materijala, invalidska kolica, hodalice te antidekubitalni madrac. Predsjednik Udruge invalida rada Istre Boris Jurevini ističe da je ovo već osma donacija u posljednjih pet godina iz bečkog Caritasa. Sve je aparate, govori, pregledao neurolog prim. dr. sc. Dubravko Marković.

– Sve je u odličnom stanju. Jedan dio opreme poklonit ćemo Domu za starije i nemoćne osobe “Alfredo Štiglić” u Puli, a drugi dio Istarskim domovima zdravlja, kaže Marković. Jedan dio donacije dobro će doći i članovima Udruge invalida rada, kojih je 800-tinjak, većinom s Puljštine, a za koje su invalidska kolica potpuno besplatna. Krajem mjeseca Udruga će primiti još jednu donaciju. Riječ je o kompletnoj opremi s jednog ginekološkog odjela u vrijednosti od 50 tisuća eura, a stiže također posredstvom Nade Paić.

UTIRI, Tamara Belamarić, tajnica