PU – ISTARSKA / Provedena preventivno-represivna prometna akcija

Utiri

PU – ISTARSKA / Provedena preventivno-represivna prometna akcija

Tijekom provođenja prometne akcije obavljen je nadzor svih parkirališnih mjesta rezerviranih za vozila osoba s invaliditetom ispred trgovačkih centara i bolnica u Puli, te na parkiralištu trgovačkih centara u Fažani i Medulinu

Kao što je najavljeno, 30. svibnja je na području Pule, Fažane i Medulina provedena preventivno-represivna prometna akcija ”Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom’. Prometna akcija provedena je u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula parkinga, odnosno pravne osobe koja se bavi premještanjem vozila.

Tijekom provođenja prometne akcije obavljen je nadzor svih parkirališnih mjesta ispred trgovačkih centara i bolnica u Puli, te na parkiralištu trgovačkih centara u Fažani i Medulinu.

Ukupno je utvrđeno 20 prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima namijenjenim za vozila osoba s invaliditetom te je oduzet jedan znak pristupačnosti zbog zlouporabe, koji će biti dostavljen na postupanje nadležnom tijelu državne uprave koja ga je izdala, a specijalnim vozilom-paukom ukupno je premješteno četiri vozila. Najviše prekršaja utvrđeno je na parkiralištima ispred trgovačkih centara.

Postaja prometne policije Pula-Pola će i nadalje provoditi preventivno represivne akcije usmjere na suzbijanje navedenih prekršaja, te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku.

In-Portal